На 27.02.2024 г. Клийнтех България проведе финалната си конференция и нетуъркинг събитие по проект Готови за предизвикателствата на ESG,  в рамките на бизнес форума ESG and Friends, организиран от ESGnews.bg – медиен партньор на проекта.

Водещи международни експерти представиха глобалните ESG тенденции, а г-н Карстен Ауст от Фронтиер Венчър – партньор по проекта от Норвегия – разказа за норвежкия опит.

Събитието предостави много възможности за осъществяване на връзки и партньорства на тема ESG. В следобедните часове се проведе и ESG работилница с много интерактивни занимания и конкретни казуси.

Убедени сме, че вдъхновяващите думи на д-р Уейн Висер и Индира Карталози – едни от десетте най-влиятелни ESG експерти – са успели да мотивират участниците да прилагат политиките на устойчивост в техния бизнес. 

Напомняме Ви, че за да Ви помогнем с това предизвикателство, съвместно с Фронтиер Венчър – норвежкия партньор по проекта – изготвихме Практическо ръководство за МСП и стартъпи по ESG отчитане, което ще Ви даде насоки как да съставите Вашата ESG стратегия и как да изготвите Вашия ESG доклад. Практическото ръководство може да намерите ТУК!

Проектът Готови за предизвикателствата на ESG е финансиран от програма „Развитие на бизнеса, иновациите и МСП” на Норвежкия финансов механизъм и се изпълнява от Фондация Клийнтех България и норвежкия партньор  Фронтиер Венчър, с любезното медийно партньорство на ESGnews.bg – първата специализирана медия за популяризиране на ESG в България.