Клийнтех България е координатор на дейностите на Европейския пакт за климата в България

За втора поредна година Клийнтех България е официален координатор на дейностите на Европейския пакт за климата. Нашата общност от посланици и поддръжници на пакта продължава да се разраства и се радваме, че с настъпването на новата година се очаква да приветстваме още посланици и поддръжници на пакта у нас.

Какво представлява Европейският пакт за климата?

Пактът за климата дава възможност на хората, общностите и организациите да участват в действия, свързани с климата в цяла Европа:

  • Обучения за изменението на климата
  • Разработване и прилагане на решения
  • Свързване с други инициативи и максимално увеличаване на въздействието на приложените действия

Като част от Европейския зелен пакт Пактът за климата има за цел да се превърне в оживено пространство за споделяне на информация, обсъждане на идеи и действия във връзка с климатичната криза и предлагане на подкрепа за европейското климатично движение с цел растеж и консолидиране.

Заедно с растежа на нашата общност расте и обхватът на дейностите на пакта. Проверявайте редовно интернет страницата на Пакта, за да научите повече за всички нови инициативи.

Как мога да участвам?

Всеки може да участва в Европейския пакт за климата. Всъщност, насърчаваме всички да участват по всякакъв начин!

Ето няколко насоки:

Какви са целите на пакта?

  • Повишаване осведомеността на гражданите в Европейски съюз за климатичните промени
  • Насърчаване предприемането на конкретни действия и увеличена ангажираност
  • Свързване на граждани и организации, които действат в областта на климата и осигуряване на подкрепа за обмен на знания и умения

Новини и събития

Бъдете в течение с най-новите национални, регионални и местни инициативи за климата в цяла Европа. За да получавате новини директно във входящата си поща, абонирайте се за бюлетина на Европейския пакт за климата!

Новини

Научете за напредъка в усилията, които се полагат в областта на климата, съвети за действия, които минимизират отрицателните ефекти върху околната среда и проектите, по които посланиците на пакта работят в своите общности.

Събития

Интересувате ли как можете да се включите в действия, свързани с опазване на климата? Тук ще намерите множество предстоящи събития и информация как да се регистрирате.

За контакти

Имате ли идеи за дейности по Пакта или предложения за нови и иновативни начини, чрез които хората могат да се включат? Свържете се с нас.