Новини

Старт на преакселераторска програма “Primer by EIT InnoEnergy”

11 екипа ще имат възможността да развият своите иновативни бизнес решения в първото за страната издание на международната преакселераторска програма  “Primer by EIT InnoEnergy”.

Преакселераторската програма е създадена в подкрепа на новаторите и преодоляването на най-често срещаните предизвикателства при стартирането на успешен бизнес, като запълва празнината между обещаваща идея и готов за инвестиции продукт.

На 10-ти, 11-ти, 17-ти и 18-ти ноември в работното пространство на Заралаб в Стара Загора, участниците ще имат възможност да преминат през четири-дневно интензивно обучение, проведено от водещи международни и български експерти с дългогодишен опит като бизнес консултанти, мениджъри, ръководители на екипи и проекти.

Обученията в различните дни от програмата ще водят Дионисис Спилиополус, директор Schneider Electric AEBE (2002 – 2008), Стефанос Циакмакис, основател на BIO2CHP, Атанас Енев и Деян Георгиев, основатели на BioMyc, Теофил Шиков, основател на Out2Bound и експерт продажби, Тодор Комилев – патентен експерт и Евгени Косев, финансов експерт, съосновател и ръководител на ARS Applied Research Solutions.

Програмата завършва с Демо-ден, където екипите, презентират напредъка по своите проекти пред експертно жури.

Преакселераторска програма Primer е сертифицирана от европейската организация InnoEnergy, провежда се в 12 страни от Централна и Източна Европа и е напълно безплатна за участниците в нея.

Програмата се организира от Клийнтех България в партньорства със Заралаб,с  подкрепата на  Загорка Зелен Фонд и Роо Брандс.