Европейски цифров иновационен хъб за земеделие в Южен централен регион – АгроХъб.БГ, в изпълнение на одобрения по програма „Цифрова Европа“ проект AgroDigiRise, дава  начало на програма  Agri-Digi Transform.  

Следвайки целите за постигане на по-достъпно, модерно и устойчиво земеделие,  Agri-Digi Transform  ще предостави възможност за дигитална трансформация на производителите в агросектора, чрез осигуряване на достъп до цифрови решения, съобразени с нуждите за развитие на производствените процеси в сектора.

В рамките на програма Agri-Digi Transofrm земеделски стопанства (фермери/производители) ще могат да формулират свои реални предизвикателства/нужди. Същевременно иновативни МСП/стартиращи предприятия от различни сектори ще имат възможност да предложат за тестване и внедряване свои цифрови технологии под формата на решение на предварително дефинираните предизвикателства от фермерите. Поканата за подаване на предизвикателства ще бъде постоянно отворена през 2024 и 2025 г., като всяка година ще има регулярни крайни срокове за преглед, оценка и подбор на участници в програмата.

Основна задача на програмата е да свърже търсенето с предлагането и да улесни сътрудничеството между фирмите от агросектора с доставчици на иновативни решения и предоставяне на услуги, ориентирани към:

  • Внедряване на дигитални решения в реални условия;
  • Директна връзка за сътрудничество;
  • Информация за достъп до финансиране и подкрепа за продължителна реализация.

Програмата е подходяща за:

  • МСП, развиващи дейност в агросектора;
  • Земеделски стопанства, желаещи да участват в пилотни проекти за дигитализация и решения за бизнеса;
  • Технологични компании и стартъпи;
  • Научно-изследователски, развойни звена, експертни организации за бизнес развитие и обучителни центрове.

Ако желаете да станете част от Agri-Digi Transform, можете да кандидатствате в срок до 31.08.2024 г., попълвайки апликационната форма, достъпна на тази страница, както и на официалната страница на проекта: https://edih.agrohub.bg/agri-digi-transform/.

Повече информация за Правилата и условия за участие в програмата, можете да прочетете ТУК.

При необходимост от допълнителна информация, можете да се свържете с координаторите на програмата – Клийнтех България, на [email protected] или +359 2 426 27 59.

Очакваме ви!