Искате ли да сте от създателите на промяната?

Сега, повече от всякога, е идеалното време. EIT Food създава мрежа от жени лидери, които искат да стимулират промяната, иновациите и устойчивостта в хранителния сектор, докато сме изправени пред предизвикателствата на веригата за доставки.

Програмата WE Lead Food цели да ви предостави инструментите, за да направите тази промяна и да постигнете резултати. Мрежата е отворена за всички дисциплини; изследвания, бизнес, политика, членове на гражданското общество. WE Lead Food ще се проведе онлайн, тъй като започна да се случва през 2020 г. и е създадена специално, за да осигури високо ниво на взаимодействие, спонтанност и динамика за изграждане на мрежата и възможности за сътрудничество.

Кандидатури ще се приемат до запълване на всички места.

Скорошен доклад на McKinsey, озаглавен „Women in Food“, подчерта, че докато в хранителния сектор работят около 49% жени на начални нива, в горните нива тези числа спадат до 9%. Причините са много и сложни, но някои ключови, идентифицирани в доклада и чрез работата на партньори на WE Lead са:

1. По-малко жени отколкото мъже смятат, че предприемаческото лидерство е за тях.
2. Липса на мениджърска подкрепа.
3. Значителен системен ангажимент към въпросите с половото многообразие в организациите.
4. Изрично и имплицитно сигнализиране за привилегированите лидерски стереотипи.
5. Неефективна комуникацията по въпросите за пола.

WE Lead ще се занимаваме с всички тези проблеми по време на програмата и ще предостави на участниците прозрения и инструменти за навигация в излизащи и бъдещи организации за храни, както и за стимулиране на промяна в тях. Тази програма предлага на жените изследователи и професионалисти в началото и в средата на кариерата си възможност да изследват и развиват както своя предприемачески, така и лидерски Аз; да се справят със системни проблеми; да дефинират визията си за по-устойчива хранителна система и да изработят план за промяната, която всеки иска да направи.

Структура на програмата

Програмата ще се проведе онлайн в продължение на 6 седмици, от 2ри Ноември – 3 пълни дни и всеки вторник и четвъртък следобед.

Условия за участие

  • Да се индентифицирате като жена
  • Да имате страст и ангажираност да управлявате трансформацията към по-устойчива хранителна система
  • В момента да заемате (или преди да сте били) на водеща позиция в хранителната система
  • Членовете на научни изследвания, бизнеса, политиката и гражданското общество са добре дошли

Кандидатствайте за програмата ТУК