Новини

Единствената по рода си програма за обмен на професионалисти в сферата на климата и устойчивостта Pioneers into Practice набира кандидати до 11-ти април 2019 г.!

Единствената програма за професионална мобилност с фокус върху устойчиви практики и иновации – Pioneers into Practice е отворена за втора поредна година както за български специалисти, така и за компании, институции и организации, които искат да развият своя иновационен капацитет.

В рамките на инициативата, професионалистите участват в онлайн курсове и коучинг сесии с фокус върху „системни иновации“  между април и юни 2019 г., след което осъществяват професионален обмен в най-подходящата за тях организация в една от 22-те страни-участнички от ЕС в периода септември – октомври 2019 г.

Българските организации съответно имат възможността да работят с външен национален или чуждестранен експерт в периода септември – октомври 2019 г., върху предварително зададен от тях проект.

За кого е подходяща инициативата?

  1. За професионалисти с опит и интерес към теми като: управлението на води, почви, отпадъци, производствени процеси, климатични промени, устойчиви практики, енергетика и зелен бизнес.
  2. За организации (НПО, компании, администрация, научни институти, университети), които желаят да се възползват от експертизата на международни специалисти с цел преминаване към устойчиви практики и производствени процеси, провеждане на анализи, научни разработки и други.

Миналата година чуждестранни професионалисти работиха за водещи български компании, институции и общини като помогнаха за изграждането на техните устойчиви практики и политики.

Българските професионалисти – участници, работиха в различни приемни организации: академични институти , енергийни агенции, университети и компании в Кипър, Германия, Англия, Италия и други, като някои от тях се върнаха с  предложение за работа или партньорства.

Инициативата е част от широка международна мрежа. Успоредно с българското издание, Pioneers into Practice се провежда в 21 други европейски държави, събирайки над 200 пионера и 100 организации на едно място.  Pioneers into Practice се организира по инициатива на ClimateKIC. В страната програмата се организира от Cleantech Bulgaria.

Подайте кандидатурата си електронно до 11 април 2019 г. на адрес: https://pioneers.climatekic.org/!

За повече информация се свържете с Ели Щерева, проектен координатор:  eli@cleantech.bg