Новини

Реализирахме четвъртото успешно издание на Акселeратора на Клийнтех България и EIT Climate-KIC!

Новите 6 страхотни предприемачески екипа завършиха българското издание на най-голямата програма в Европа за бизнес акселериране в ранна фаза (pre-seed) за решения за устойчив бизнес, чисти технологии и климатични иновации – EIT Climate-KIC Accelerator.

ReUse App, EnovaH20, Grid Metrics, Biomyc, OS Implants и Nasekomo представиха своите иновативни решения в рамките на официален демо ден в присъствието на представители на водещи български компании, инвеститори, публични институции и предприемачи.

От април до септември работихме усилено със зелените предприемачи, за да валидират бизнес модела си, да прототипират и подобрят продукта си, да достигнат първи клиенти, да сключат сделки с партньори и привлекат допълнителни инвестиции.

В България EIT Climate-KIC Accelerator се осъществява от Клийнтех България за четвърта поредна година и протича под формата на 6-месечна специализирана програма, съпътствана от специализирани услуги, коучинг и финансова грантова подкрепа до 50 000 евро на екип.

На европейско ниво над 1400 стартиращи компании от 24 държави на ЕС са получили финансиране до момента, а привлечените инвестиции се изчисляват на над 600 млн. Евро от 2011г. насам. В България, с Climate-KIC Accelerator  са привлечени над 1,4 млн. евро са привлечени от 30 български стартиращи компании.

Изданието за 2020 г. на Акселратора на Клийнтех България и EIT Climate-KIC ще бъде обявено и отворено за кандидатстване до края на годината.