????Каним ви да се присъедините на онлайн събитие в рамките на Европейския Пакт за климата, в което посланикът Апостол Пенков ще представи симулаторът En-ROADS, даващ възможност за популяризиране и осъзнаване ролята на всеки от нас в процесите, свързани с глобалното затопляне. В реално време мрежата от посланици на Пакта у нас ще участват в провеждане на симулации, чрез които ще се изследва въздействието, което десетки политики, като електрифициране на транспорта, ценообразуване на въглерода и подобряване на селскостопанските практики имат върху стотици фактори като цени на енергията, температура, качество на въздуха и морско равнище.

????Като част от Европейския зелен пакт, Пактът за климата има за цел да се превърне в оживено пространство за споделяне на информация, обсъждане на идеи и действия във връзка с климатичната криза и предлагане на подкрепа за европейското климатично движение с цел растеж и консолидиране.

????Събитието ще се състои на 28 март от 11:00 до 12:30 часа, като излъчваме на живо директно от дигиталното студио на София Тех Парк – ClubHouse.

✅Ако откривате себе си сред поддръжниците на мисията на Пакта, можете да посетите страницата му тук:

https://climate-pact.europa.eu/index_en