На 18 май 2018 г., Клийнтех България организира за първи път в България, форум „Кръгова икономика и чисти технологии“. Събитието се проведе под патронажа на Министерство на околната среда и водите и беше включено в официалния календар на председателството на България на Съвета на ЕС.

Форумът бе открит от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, г-жа Лиляна Павлова, министъра на Околната среда и водите, г-н Нено Димов, както и съпредседателят на Клийнтех България, г-н Любомир Пейновски.

В програмата бяха включени специализирани панели и интерактивни дискусии, представена беше и институционалната рамка за кръгова икономика, а пазарни лидери като IKEA, Zagorka, Solvay Sodi и Deloitte Bulgaria споделиха добрите си бизнес практики. Колминацията на програмата бе „Иновационен диалог“, в който участие взеха едни от най-значимите иновационни лидери в ЕС – шестте Общности на знанието и иновациите на Европейския институт за иновации и технологии (ЕИТ).

Ключови представители на изпълнителната власт, както и топ мениджърите на едни от най-големите компании в България представиха възможностите за инвестиции в бизнес партньорства за създаване и развитие на технологии с благоприятен ефект върху околната среда. На събитието се дискутираха проекти и възможности за финансиране на иновативни продукти и услуги, както и стратегии и мерки за намаляване отпадъците, замърсяването на въздуха и околната среда и др.

Координатор на форум „Кръгова икономика и чисти технологии“ от страна на Клийнтех България:

Иван Наков
[email protected]
+359 88 835 88 33

НОВИНИ:

Програмата TRANSFORMATOR даде успешно начало на устойчивата трансформация на 11 организации

На 10 и 11 октомври се проведе първото присъствено събитие от програмата TRANSFORMATOR, изцяло фокусирано върху подпомагането на устойчивата трансформация на участващите 11 организации. По време на двудневния интензивен Bootcamp, те имаха възможността да черпят опит...

Втори бюлетин по проект ENDURANCE

🎉Развълнувани сме да споделим пускането на втория ни бюлетин и това издание е особено специално! 🚀 📚 Основни Акценти: Ние официално финализирахме нашия Наръчник и изчерпателни учебни материали относно: Предприемачество и иновации за устойчивост – Инструменти за...