Social Innovation Solutions и Фондация Coca-Cola, заедно с Клийнтех България и Обединена българска банка стартират специализирана платформа за микро, малки и средни предприятия с достъп до доказано ноу-хау и инструменти за устойчивост.

Академия за Устойчивост е специализирана платформа за микро, малки и средни предприятия с достъп до доказано ноу-хау и инструменти за устойчивост. В България платформата стартира с два основни курса на български език – „Въведение в устойчивостта“и „Устойчивост в ХоРеКа индустрията“ – и ще разширява ресурсите си постепенно, в съответствие със специфичните нужди и изисквания на бизнеса в страната.

Онлайн обученията са безплатни и целят да подпомогнат бизнесите в процеса по привеждане в съответствие с приложимите разпоредби на ЕС, както и да предоставят достъп до информация и практически съвети за ефекта и ползите, които новите изисквания за устойчивост добавят към всеки бизнес.

Втората ни инициатива – TRANSFORMATOR – e интензивна програма, включваща обучителни сесии и семинари, покриващи теми като Въведение в устойчивостта, Изисквания за отчетност,  Създаване на устойчив бизнес модел, и др. Програмата  е предназначена за МСП и НПО, които са активни и извършват дейности и/или проекти, осигуряващи решения за една или повече от десетте цели на ООН за устойчиво развитие.