Второто издание на HackTheBusiness събра млади предприемачи и стартъпи за един ден в Corallia (Атина, Гърция), където те имаха възможност да представят своите иновативни бизнес идеи и да се състезават за място в програмата за наставничество и коучинг, предоставена от проекта ENTREPRENEDU.

ENTREPRENEDU, иновативна инициатива, финансирана от ЕС, насърчаваща предприемаческия дух на младите европейски професионалисти, с гордост обяви тържествената кулминация на скорошното си събитие HackTheBusiness Greece. Събитието премина с огромен успех, събирайки на едно място брилянтни умове, за да стимулира космическите иновации и предприемачеството в Гърция. „Целта на ENTREPRENEDU е амбициозна и представлява уникална възможност за европейската иновационна екосистема да разполага с модел, който може да бъде възпроизведен и мащабиран, в подкрепа на образованието на млади професионалисти. HackTheBusiness е първият етап от постигането на тази пионерска цел“, обяснява Валерио Роскани, ръководител на проекта ENTREPRENEDU и технологичен анализатор във Fondazione E. Amaldi.

Фокусът на събитието HackTheBusiness Greece, организирано от Corallia в Атина, бяха питчинг сесиите, на които 12 отбора, избрани по време на местното състезание, представиха своите новаторски решения, насочени към трансформиране на иновационния процес в Европа. Всички отбори демонстрираха забележителна изобретателност, предлагайки революционни идеи на журито от уважавани съдии, като използваха най-съвременни космически технологии. Общо 4 отбора бяха избрани да участват в програмата за наставничество и менторство ENTREPRENEDU, където ще получат цялата необходима подкрепа, за да повишат нивото на своите бизнес идеи.

Нектария Берику, организатор на HackTheBusiness Greece и мениджър „Международно сътрудничество“ в Corallia, коментира успеха на събитието и изрази ентусиазъм: „Интересът, професионализмът и иновативните идеи на всички екипи доказват огромния потенциал на младите поколения. HackTheBusiness Greece с подкрепата на ENTREPRENEDU, космическия клъстер в Гърция и Центъра за бизнес инкубация на Европейската космическа агенция в Гърция беше уникална възможност да се възпитат желаещи предприемачи и да се насърчи създаването на новаторски технологични решения, които внасят истинска революция в космическия сектор.  „

HackTheBusiness Greece привлече най-различни професионалисти от индустрията, инвеститори и ментори, които предоставиха безценни насоки, вдъхновение и подкрепа на начинаещите предприемачи. Събитието улесни възможностите за създаване на мрежи, като даде възможност на всички участници да създадат значими връзки, които да продължат и след самото събитие.

Разсъждавайки върху значението на събитието, Валентина, Елисавет и Ахилеас, членове на участващия екип GROUNDWATER, отбелязаха: „Преживяването на HackTheBusiness беше невероятно. Имахме възможност да представим нашата космическа идея пред експерти от цяла Европа. Натрупахме нови знания и опит благодарение на отличната подкрепа на менторите от ENTREPRENEDU. Очакваме с нетърпение да напреднем като екип. Благодарим на ENTREPRENEDU за подобна възможност!“

Успехът на HackTheBusiness Greece ясно демонстрира ангажимента на инициативата ENTREPRENEDU да насърчава предприемачеството и иновациите сред младите професионалисти и по този начин да стимулира вълна от положителни промени в европейския иновативен пейзаж.

За повече информация относно HackTheBusiness Greece и предстоящите дейности на ENTREPRENEDU, можете да посетите уебсайта на ENTREPRENEDU.