Днес, 3ти октомври 2024, стартира инициативата „TRANSFORMATOR“ – двумесечна интензивна програма, насочена към подкрепа на малки и средни предприятия (МСП) и неправителствени организации (НПО) в разработването на устойчиви решения.

Това е първото издание на TRANSFORMATOR в България и се реализира като съвместно партньорство между Social Innovation Solutions, Фондация Кока-Кола, Клийнтех България и Обединена българска банка.

Участие в тази трансформираща програма ще вземат 19 организации – 13 МСП и 6 НПО, които ще преминат през специализирано обучение, целящо постигането на Целите за устойчиво развитие (SDGs) на ООН, водено от водещи експерти в устойчивостта. Програмата включва онлайн сесии и два присъствени семинара, фокусирани върху ключови теми като Въведение в устойчивостта, Изисквания и подготовка за отчитане чрез интегриране на SDGs, Поставяне на цели и идентифициране на ключови резултати (OKRs), Въведение в комуникацията за устойчивост: Стара игра, нови правила, Създаване на устойчив бизнес модел, , и др.

Участниците ще имат възможност да се срещнат с водещи експерти и организации, да почерпят опит от специалисти и опитни лидери в областта на устойчивостта, както и да създадат нови партньорства в сферата на устойчивото развитие. Програмата предлага не само обучение, но и възможност за изграждане на мрежа от съмишленици, ангажирани с трансформирането на бизнесите и организациите си към по-устойчиво бъдеще.