♻️🌱Имаме удоволствието да споделим най-новите актуализации за нашата мисия да дадем възможност на клъстерите за зелената трансформация, като обявихме пускането на първия брой на бюлетина по проекта ENDURANCE!

Нашата предстояща акселераторска програма ENDURANCE за клъстер мениджъри е в процес на разработка и нямаме търпение да бъде публикувана. Ето един кратък поглед към това, върху което работим:

  • Предприемачество и иновации за устойчивост: насърчаване на устойчиви и кръгови бизнес модели чрез обучение за клъстер мениджъри, МСП и стартиращи фирми. Насърчавайме екологичните практики и спазването на разпоредбите за устойчивост.
  • Крос – сътрудничество: вдъхновяваме МСП и стартиращи фирми да си сътрудничат извън обичайните си мрежи, улеснени от мениджъри на клъстери. Наблегнете на работата в екип за изграждане на успешни бизнес модели, идентифицирайте правилните партньори и прегърнете нови възможности.
  • Дигитализация към зелена трансформация: подкрепа за цифрови технологии, които поддържат устойчивите практики. Осигуряваме инструменти и стратегии за демонстриране на икономическите, екологичните и социалните ползи от тези технологии.
  • Кръгови системни решения: предлагаме обучение за системно мислене и зелен преход. Оборудвайте клъстер мениджърите със знания и инструменти за ефективно развитие и управление на кръгови екосистеми.

Присъединете се към нас в това пътешествие към зелена трансформация и нека заедно изградим устойчиво бъдеще! 🌏🤝

📬 Очаквайте още актуализации, като се абонирате за нашия бюлетин тук!