Какво е ESG, защо е необходимо МСП и старт-ъпите да изготвят своята ESG стратегия, как да напишат своя ESG отчет и как ESG ще им помогне да бъдат успешни и устойчиви. Това са само част от въпросите, на които участниците в обучението по ESG за МСП и старт-ъпи получиха отговор.

Обучението се проведе на 29.11.2023 г., от 9:30 до 17:30 часа, в зала Lunchee, София, като част от дейностите по проект „Готови за предизвикателства на ESG”, финансиран от програма „Развитие на бизнеса, иновациите и МСП” на Норвежкия финансов механизъм и се изпълнява от Фондация Клийнтех България и норвежкия партньор Фронтиер Венчър, с любезното медийно партньорство на ESGnews.bg – първата специализирана медия за популяризиране на ESG в България. 

Обучението се посрещна с изключителен интерес. Присъстващи бяха повече от 40 представители на около 25 МСП и старт-ъпи.

Представени бяха най-новите тенденции и изисквания по отношение на ESG в комбинация с практически съвети и примери от бизнеса. Разгледана беше и възможността за използване на изкуствения интелект при изготвянето на ESG стратегия. Темите предизвикаха задълбочена дискусия, участниците размениха контакти и обмениха идеи за сътрудничество по отношение на устойчивото бизнес развитие. 

По проекта вече е изготвен ESG наръчник от норвежкия партньор с ценни съвети за успешна ESG стратегия, който представителите на МСП и старт-ъпите разбраха как могат да използват.

В рамките на проекта предстоят още две събития на тема ESG – уебинар през януари, 2024 и финална конференция, през февруари, 2024 г., за които участниците заявиха желанието си за присъствие и ще бъдат своевременно информирани.