В качеството ни на национален координатор на Европейския Пакт за климата, следващата седмица ще имаме удоволствието съвместно с Представителството на Европейската комисия в България да посрещнем посланиците на Пакта на първата за тази година Национална среща.

На 19.02.2024 г. в Дома на Европа ще приветстваме мрежата ни от посланици, която в началото на тази година се увеличи с нови членове. В рамките на срещата ще проведем и дискусии по ключовите теми на Пакта за политики и образование за климата, и климатично неутрална икономика.

Като част от Европейския зелен пакт, Пактът за климата има за цел да се превърне в оживено пространство за споделяне на информация, обсъждане на идеи и действия във връзка с климатичната криза и предлагане на подкрепа за европейското климатично движение с цел растеж и консолидиране.

Ако откривате себе си сред поддръжниците на мисията на Пакта, можете да посетите страницата му ТУК.

В подкрепа на вашите първи стъпки за устойчив начин на живот ви предлагаме да си свалите приложението AWorld – официалната платформа в подкрепа кампанията на ООН за индивидуални действия по изменението на климата и устойчивостта.