Поканата за кандидатстване за финансиране от EIT Food за иновативни предложения за изграждане на бъдещия хранителен сектор, вече е отворена! Целта е да се идентифицират проекти, които демонстрират иновативни, технологични и устойчиви решения на някои от най-големите...
WE Lead – Програма за жени лидери, готови да създадат по-устойчива хранителна система
Искате ли да сте от създателите на промяната? Сега, повече от всякога, е идеалното време. EIT Food създава мрежа от жени лидери, които искат да стимулират промяната, иновациите и устойчивостта в хранителния сектор, докато сме изправени пред предизвикателствата на...
Събитие Enabling policies for a CE
Представяме на вашето внимание събитие в сферата на кръговата икономика по проект CE Beacons, което ще се проведе на 17.11.2021 г. Ще дискутираме политиките за развитие на кръгови решения в Балканския регион. Повече за инициативите на CE Beacons можете да намерите в...
Започна пилотното прилагане на модел за поведенческа промяна
Като част от изпълнението на дейностите по проекта GenGapsDiGi, консорциумът от партньори разработи Модел за поведенческа промяна. Разработването на модела се основава на кабинетно проучване и резултати от анкети относно възприятията за разликата между половете в...
Представяне на GREENER в „Дни Еразъм 2021“
Днес, 14 октомври, проектът GREENER взе участие в „Дни Еразъм 2021“ (#ErasmusDays), чрез видео, което изготвиха партньорите ни от ACR+. Видеото можете да видите ТУК. GREENER има амбицията да повиши уменията на МСП и публичната администрация, участващи в кръгови и...
ARSINOE – Региони, устойчиви на климата чрез системни решения и иновации
Нов проект по HORIZON 2020, който има за цел да изгради екосистема за иновативни решения за адаптиране към изменението на климата. На 1 октомври 2021 г. стартира чисто нов проект по HORIZON 2020, озаглавен „Региони, устойчиви на климата чрез системни решения и...
Challenge Labs 2021
Програмата Challenge Labs на EIT Food е предназначена да намери решения на големите предизвикателства, пред които е изправен хранителният сектор в България. Събитието ще се проведе на 14ти Октомври в Аграрен Университет Пловдив. Програмата на събитието можете да...
Информационен ден на тема: „Предприемачество и управление на иновациите като инструменти за устойчиво земеделие и интелигентно растениевъдство“
Аграрен Университет Пловдив, Клийнтех България и СУ „Св. Климент Охридски" - Хъб мениджър на EIT Food , водеща европейска инициатива за иновации в храните, Ви канят на Информационен ден на тема: „Предприемачество и управление на иновациите като инструменти за...
Удължен срок! Отворена покана за кандидатстване за компании „Експертна подкрепа за преход към кръгова икономика“
Обща информация В балканските държави разбирането за кръгова икономика все още се основава само на рециклиране. Внедряването на кръгови бизнес модели и възможностите, които произлизат от тях изостава спрямо общото представяне на компаниите в Европа и инициативите за...