Новини

Националният финал на ClimateLaunchpad Bulgaria 2018 приключи!

Botanic room, LiveMatter и Spoontaneous за трите стартиращи екипа, които ще премерят сили със 136 финалиста от 46 страни на международния финал на състезанието в Единбург, Шотландия! Отново бихме искали да благодарим на всички екипи, които се включиха в обученията и в голямата надпревара – бяхте страхотни!

Проведе се четвъртото издание на Националния финал на най-мащабния международен конкурс за стартиращи „зелени“ бизнес идеи ClimateLaunchpad Bulgaria 2018!

Събитието се проведе в София Тех Парк и срещна на една сцена български визионери с обещаващи иновативни бизнесрешения за справяне с климатичните изменения.

Шест български екипа представиха своите бизнес идеи пред експертно жури и се бориха за голямата награда: Tоп-3 финалисти ще представят България на Международния финал на ClimateLaunchpad в Единбург, Шотландия, където ще се състезават за парична награда до 10 000 евро и достъп до акселераторската програма на Climate-KIC.

Миналогодишният финалист в ClimateLaunchpad Sea Harmony е 10-тата българска компания одобрена за финансиране от Програмата Хоризонт 2020 – Инструмент за Малки и средни предприятия! Припомняме, че със своите вертикални ферми за миди българската фирма спечели първа награда от 964 проекта в категорията за „Устойчиво производство на храна” в най-големия световен конкурс за идеи за чисти технологии и „зелен” бизнес ClimateLaunchpad през 2017 г. Това е първият български проект печелил отличие за страната ни.

За повече информация: https://climatelaunchpad.org/