Новини

Започна набирането на участници за Climathon Sofia 2018

На 25 и 26 октомври 2018 г. Cleantech Bulgaria, ClimateKIC и Столична община имат удоволствието да поканят българската иновационна, предприемаческа и университетска общност да даде решения по наболяла тема, свързана с мръсния въздух в град София.

Climathon е уникално преживяване, провеждащо се едновременно в 45 държави от цял свят. Жителите на над 130 града от различни точки на планетата се изправят в битка, чрез иновативно мислене и инициативност да подобрят условията за живот в градовете.  Събитието е своеобразен 24-часов маратон, в който иноватори, студенти, предприемачи, инженери от цяла България ще работят по зададена предварително тема. Cleantech Bulgaria, заедно със Столична община, ще имат удоволствието да насочат участниците към теми свързани с намиране на решения за подобрявана на качеството на въздуха в София. Повече за предизвикателството можете да намерите на официалния профил на събитието тук.

Събитието ще се проведе на 25 и 26 октомври 2018 г. в гр. София, София Тех Парк, сграда Бизнес инкубатор, етаж Партер /карта/.

Специално подбрано жури, ще селектира и награди най-доброто решение и екип. Очаква ви интересна програма, интерактивни дискусии с други градове от цял свят, професионални менторски сесии, много изненади и награда за класирания на първо място екип. Тази година наградата е директен достъп по най-голямото състезания за зелени бизнес идеи в света  ClimateLaunchpad, както и менторство от Столична община при разработване на съвместен проект по донорски програми.

Побързайте да запазите своето място с безплатна регистрация до 21 октомври 2018 г. на официалния сайт на събитието тук. Местата са ограничени!