Новини

Днес е официалното откриване на първата система за споделено ползване на електрически велосипеди в гр. София – Sofia Urban Challenge.

Кметът на Столична община, г-жа Йорданка Фандъкова даде официален старт на „Sofia Urban Challenge”, първата система за споделено ползване на електрически велосипеди.

Инициативата се организира от Клийнтех България и “Зелена София” по проект, финансиран от Climate-KIC и включва широк кръг от партньори. Решението и изпълнението на системата идва от стартиращата компания ElJoy Bikes, която е и част от Акселераторската програма на Клийнтех България и Climate-KIC.

По време на откриването Роо Брандс предостави сурови биодесерти, а „Загорка“ АД представи едно от своите летни безалкохолни предложения – Ариана Радлер 0.0%.

Най-старият природен парк на Балканите – парк Витоша е и първата дестинация, където всеки ще може да се възползва от новата услуга.

Цел на проекта е да стимулира преход в нагласите на българите към преминаване към екологични и здравословни методи на придвижване, намаляване трафика на коли към Витоша, както и тестване на нуждите и отношението на потребителите към самата система.

Проектът е пилотен и цели да се запознае и тества нагласите и нуждите на хората, както и с възможности за доизграждане на самата система. Разрастване, както в София, така и към други градове, с възможност за изграждане на веловръзка между самите тях, е и визията на партньорите зад Sofia Urban Challenge.

Ползвателите на услугата ще имат възможността да се посветят на един нов тип изживяване в планината и да се любуват на природата, докато спортуват с удоволствие. Услугата е за всеки, който има желание да опита. Резервациите на електрическите велосипеди ще става през специално предназначена апликация.

За повече информация: https://rentebike.bg/